0 kommentarer

Prædikanten af Camilla Läckberg

af d. 27. februar 2015
Info
 
Sideantal

368

Udgivet

2006

ISBN

87-91693-37-3, 978-87-91693-37-3

Originaltitel

Predikanten

 

I den lille by Fjällbacka bliver der fundet et kvindelig i en grotte en meget tidlig morgen. Hun er helt nøgen og hun er arrangeret ovenpå to skeletter der ser ud som om de har ligget der i mange år.
Da retsmedicinerne får undersøgt de 3 lig viser det sig at de alle har identiske skader. De har mange knoglebrud der er placeret på de samme steder på kroppen. Det kan se ud som om det er den samme gerningsmand der har slået alle 3 ihjel.
Ligene bliver identificeret og deres forsvinden er blevet undersøgt af politiet for 20 år siden. Den person der dengang blev mistænkt for at have kidnappet de 2 piger, hængte sig lige efter anklagerne var fremsendt. Så nu hvor der dukker nye lig op, står politiet på totalt bar bund. Er gerningsmanden genopstået fra de døde??

Dette er bind 2 i Fjällbacka serien – hvor vi følger en lille politistation under ledelse af Bertil Mellberg. Han fungerer som stationens kransekagefigur som brillerer foran pressen og sætter alle sine medarbejdere til at opklare de makabre mordsager. Hans vigtigste medarbejder Patrik bliver sat til at lede efterforskningen og bliver i denne sag virkelig sendt på følelsesmæssig rutsjetur. Han bor sammen med forfatteren Erika Falck som er højgravid og har det tungt, varmt og hårdt i den svenske højsommer. Hun har dog i denne roman en mere tilbagetrukket rolle.

Bogen er velkomponeret og holder læseren fast ved handlingen som på intet tidspunkt i bogen går i stå. De personskildringer der er i bogen er rigtig gode, og det er nemt at se personerne foran sig.
Forbrydelserne bliver beskrevet med små tilbageblik på den mest hårrejsende måde.

Jeg giver bogen 4 ud af 5 stjerner og glæder mig til den næste.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter