0 kommentarer

Cold case af Faye Kellerman

af d. 4. maj 2009
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

505

Udgivet

2009

ISBN

978-0-00-724323-5, 978-0-00-724324-2

 

Bogen er på engelsk og begynder således:
‘For 25 år siden blev de kaldt for nørder. Idag bliver de kaldt for billionære.’

Politimanden Peter Decker er hovedpersonen i denne krimi som i de andre bøger af denne amerikanske forfatter. Han bliver sat på en gammel sag, hvor en gymnasielærer, Ben Little, blev dræbt for 18 år siden uden at det nogen siden blev opklaret, hvem der havde gjort det og hvorfor og det selvom han var sådan en god lærer og et godt og venligt menneske. Han var den eneste i gymnasiet som havde et venligt ord at sige til Genua Greeves, en nørd som nu er blevet en computer billionær.
Efter 18 år bliver en anden mand dræbt på en lignede måde som hendes lærer, så da hun nu har pengene og magten til at kræve hvad hun vil, lover hun en stor belønning, hvis politiet kan opklare det gamle mord. Da det drejer sig om mange penge bliver den grundigste politimand (Peter Decker) sat på sagen og selvom det blev ham forbudt at kigge på det nye mord, finder han da forbindelser og må gå omveje for at finde de spor som er nødvendige.
Det er en spændende bog med masser af forviklinger. Det virker meget realistisk hvordan familie livet influere på arbejdsdagen, hvordan mellem menneskelige forviklinger influerer på, hvordan det går i hverdagen.
Han finder selvfølgeligt skurken, men det er ikke let. Han får hjælp fra sin datter, som også er blevet politikvinde.
Det er en bog med stort tempo som læses hurtigt og som gerne havde været længere end de 505 sider, dvs. hvis du kan lide krimier!

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter