0 kommentarer

Politi af Jo Nesbø

af d. 11. juni 2013
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

526

Udgivet

2013

ISBN

978-87-7053-979-1

Originaltitel

Politi (norsk)

 

Idet forrige bog i serien om den karismatiske politimand Harry Hole endte meget dramatisk, var det fyldt med megen spænding at starte på nr. 10 i serien, “Politi”. Og man bliver bestemt ikke skuffet!

Mens en mand ligger i koma på hospitalet, med overvågning døgnet rundt, har Oslos politi nok at se til. Harrys tidligere kollegaer er midt i en voldsom sag med en seriemorder, der tager livet af den ene betjent efter den anden. Og det på datoer for andre drab, der aldrig er blevet opklaret. Er det samme drabsmand, der er på spil, eller er det en copycat? Motiver, mulige gerningsmænd og mange teorier er i spil. Beate Lønn står i spidsen for en gruppe, der skal bringe orden i kaosset, men det er ikke nemt uden den bedste af dem alle: Harry. Ikke desto mindre forsøger de at lave en fælde for morderen. En fælde, der dog kun bringer endnu et drab samt en masse fortvivlelse til veje. Der er derfor kun én ting at gøre: De må vække Harry Hole til live igen. Men kan de det?

Nesbø er en eminent fortæller, og han gør alt hvad han kan for at forvirre og lege med sin læser. Bedst som man tror det ene, sker det andet eller var det det tredje? Man skal virkelig have hovedet med sig for at regne plottet ud! Det gjorde denne læser (heldigvis) ikke lige med det samme, og det var en skøn oplevelse at læse en god gedigen krimi, med alt hvad der tilhører. Og som før nævnt er “Politi” nr. 10 i rækken af Nesbøs successerie, men der er absolut ingen tvivl om, at dette ikke er den sidste. Gudskelov.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter