0 kommentarer

A Rather Curioius Engagement af C. A. Belmond

af d. 10. juni 2013
Info
 
Sideantal

363

Udgivet

2008

Originaltitel

A Rather Curious Engagement

 

Den anden bog om Penny og Jeremy, fortsættelsen til: ”A Rather Lovely Inheritance”, hedder ”A Rather Curious Engagement”. Penny og Jeremy er nyforelskede og rige efter at de arvede en utrolig formue og de skal nu til at beslutte hvad de vil med formuen. Jeremy faldt for en yacht, Jenny vil udvide deres hjem i London. De er hjemløse mens deres huse bliver sat i stand, så de vil bo på yachten i Nice. Men yachten bliver stjålet og så begynder jagten på et familieklenodie ”The Beethoven Lion”, som i de sidste næsten 200 år i flere omgange havde været i greve von Norberts familie, den familie som solgte yachten til Penny og Jeremy.

Jagten går til Korsika med en blind som ser fremtiden, London, Frankfurt, Como-søen i Italien. Der en familieskandale bag denne historie fra begyndelsen af det 19 århundrede. Penny og Jeremy fandt familiehistorien frem, ”The Beethoven Lion” er værdifuld.
Alt imens de er familiedetektiver udvikler Penny og Jeremy deres forhold, hvor især Penny må bruge humor og tålmodighed med Jeremys tidligere kone og hans venner: Penny er ikke Jeremy værdig: Amerikaner, vulgær. Jeremy er meget betaget Pennys forældre, hvordan de opføre sig over for hinanden, er betænksomme overfor hinanden; de gør ikke hvad den udvidede familie mener, er rigtigt. De er svaner – dvs. partnere for livet.

Det er hyggeligt, uforpligtende, underholdende, morsomt, hurtigt og let læst på engelsk, så vidt jeg kan forstå også historisk korrekt. Det har været rigtigt rart at læse som sengeliggende.

Bedømmelse
Karakter