0 kommentarer

En mand der hedder Ove af Fredrik Backman

af d. 2. marts 2016
Info
 
Sideantal

358

Udgivet

2015

ISBN

978-87-7159-194-1

Originaltitel

En man som heter Ove

Udgave

2. udgave

 

“En mand der hedder Ove” er ikke helt almindelig. Jeg kender mange, der ligner ham inklusive mig selv. Vi er i efterlønsalderen, og vi har tilranet os alverdens viden, og vi har absolut ikke noget imod at dele ud af denne viden. Især vil vi gerne gøre os kloge, når tingene er sket. Nogle vil nok kalde os bagkloge, men det er vi jo slet ikke. Vi er bare kloge.

Ove er en stille mand, der passer sig selv, når der ellers er orden i sagerne i det parcelhuskvarter, han bor i. Orden vil sige, at folk ikke kører i bil, hvor der er indkørsel forbudt eller parkerer, hvor det ikke er tilladt.
Ove vil selvfølgelig heller ikke omgås personer, der ikke kører Saab eller til nød Volvo, men under ingen omstændigheder dem som kører i japanske eller tyske biler.

Oves kone er død, og han er netop blevet sagt op på sit arbejde og Ove savner sin kone. Hvis han nu tager livet af sig, vil han jo kunne være sammen med sin kone igen, så det er Oves plan. Han er imidlertid meget uheldig i lige netop det forehavende, på trods af at han hver gang slukker al lyset, afbestiller avisen og tager sin pæne blå habit på.
Der er jo også de nye naboer. Den gravide indiske dame og hendes lange rær af en mand, som under ingen omstændigheder kan parralelparkere sin lille japanske symaskine med efterspændt trailer uden at køre tværs hen over Oves postkasse og ind i hans blomsterbed.

Det er en ualmindelig morsom bog, og jeg kan kun anbefale den.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter