0 kommentarer

Player One af Douglas Coupland

af d. 15. juni 2011
Info
 
Sideantal

246

Udgivet

2010

ISBN

978-0-434-02104-8

Originaltitel

PlayerOne

Udgave

1.udgave

 

Med “Player One” har Douglas Coupland bedrevet en bog, der ikke adskiller sig synderligt fra hans tidligere bøger.

Bogen foregår, som Couplands tidligere bøger, i Canada, nærmere bestemt en lufthavnsbar, hvor 5 forskellige mennesker tilfældigvis befinder sig:
Karen er enlig mor, og er fløjet tværs over Canada for at møde en mand, som hun har chattet med over nettet, Rick er bartender og arbejder i den famøse lufthavnsbar, hvor de 5 mennesker mødes, Luke er præst – dog ikke ret meget længere da han har stjålet en stor bunke penge fra menigheden, Rachel er en ung smuk kvinde, der ikke fungerer som menneske – hun kan bl.a. ikke aflæse andre mennesker eller forstå ironi,
– og sidst men ikke mindst er der Player One, der vel ikke kan kategoriseres som en virkelig person, men som mere er en stemme i bogen, der beskriver handlinger set fra forskellige synsvinkler.

“Player One” foregår i en lufthavnsbar over en periode på kun 5 timer. I de 5 timer bogen foregår følger vi bogens hovedpersoner under en katastrofe, der bringer dem alle tættere sammen – og som læser lærer man de 5 personer og deres meget forskellige baggrunde at kende.

“Player One” er en typisk Coupland-bog – forstået på den måde, at personerne i denne bog minder mistænkeligt meget om den type mennesker der befolker hans tidligere bøger. Der er den samme sarkasme i denne bog, som man finder i Couplands tidligere bøger. Der er tillige små afsnit i “Player One”, der er direkte copy-pastet fra hans bog “Eleanor Rigby” over i “Player One”.

Jeg vil ikke sige, at “Player One” er en dårlig bog, men den er heller ikke fremragende. “Player One” er mere en form for gentagelse eller sammenblanding af hans tidligere bøger. Det er fint nok for en Coupland-tilhænger som mig, men der skal nok være andre, der vil finde det kedeligt – men trods alt – en læseværdig bog, som jeg synes er udmærket.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter