0 kommentarer

Pilotens koner af Anita Shreve

af d. 7. februar 2016
Info
 
Sideantal

285

Udgivet

1998

ISBN

87-595-1169-9

Originaltitel

The Pilot's Wife

Udgave

2. udgave, 1. oplag

 

Kathryns mand Jack er pilot, og de bor i smukt hus i en lille by med deres teenagedatter og har indrettet deres familieliv, så de lever ét liv, når Jack er hjemme – og ét liv, når han er på vingerne.  Et harmonisk ægteskab, hvor man giver plads til hinanden og nyder hinandens selskab.

Der er måske ikke længere den store forelskelse i  hverdagen, men Kathryn er føler, at forelskelsen er afløst af en dyb og stille kærlighed og gensidig respekt. Hun elsker sin mand og sin datter. De skal blive gamle sammen.

En dag banker det på hendes dør – hendes mand er styrtet ned med 150 passagerer om bord. Flyselskabet har sendt en krisemedarbejder hjem til hende for at hjælpe hende med at bearbejde tabet og sikre, at hun ikke bliver jagtet af pressen. Både for hendes egen skyld – men også for selskabet skyld, for man ved endnu ikke, hvad der har forårsaget flystyrtet.

Inden længe begynder der at komme rygter om, at Jack har begået selvmord og bevidst styrtet flyet, sig selv og de mange passagerer i havet.

Kathryn og hendes datter er chokerede, og Kathryn må bearbejde sin sorg samtidig med, at hun skal være der for datteren og forholde sig til mistanken om mandens selvmord. Da hun gennemgår hans skrivebord og lommer finder hun tegn på, at han har levet et dobbeltliv, og hendes verden ramler sammen.

Vi følger Kathryns vej gennem sorgen og gennem opklaringen af Jacks dobbelttilværelse. Forfatteren  Anita Shreves formår at løfte historien op fra en banal historie om utroskab til en foruroligende historie om, hvad vi egentlig ved om vores allernærmeste. Ved vi hele sandheden? Fortæller vi selv hele sandheden? Og hvad kan vi forvente af hinanden?

Det står klart, at Jack havde udfordringer med sit dobbeltliv, og det står snart klart, at han ikke betalte selvmordets pris  – men en helt anden pris.

Siden bogen er udkommet, har der været et tilfælde med et fly, hvor en pilot fløj et fly ind i en klippevæg. Og det gjorde læsningen af bogen ret vedkommende.

Bogen er blevet filmatiseret i 2002 med titlen “The Pilote’s Wife”.

Jeg kunne godt have undværet slutningen, der var for sukkersød, men en overordnet god og velskrevet bog.

Lån bogen på bibliotek.dk

 

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter