0 kommentarer

The Groo chronicles Book 3 af Sergio Aragones og Mark Evanier

af d. 6. december 2015
Info
 
Sideantal

50

Udgivet

1989

 

Hæftet her er, ligesom de Groo album der blev udgivet før serien endte på Dark Horse, komplet umuligt at opdrive. På den britiske amazon kan et enkelt andet bind i Chronicle serien erhverves for knap 100 engelske pund. Alle syv bind er udgivet i et samlet bind, men det skal man lede meget længe efter. Grunden er at serien har kørt på flere forskellige forlag, der alle – på nær seriens nuværende, har måttet dreje nøglen om. Det er en stående joke i branchen, at et forlag der tager Groo til sig, dermed underskriver sin egen undergang. Når serien stadig eksisterer i dag skyldes det at Aragonés har rettighederne til figuren, ellers ville den have gået i graven sammen med det første forlag den kørte hos.

De to historier her er fra starten af 80’erne, og det kan nemt ses. Aragonés er blevet en bedre kunstner siden, selvom han på dette tidspunkt havde levet som professionel tegner i mere en to årtier. Evanier kommenterer selv på det i efterskriftet, der handler om de mange fans der sender breve og spørger hvor Aragonés har sit talent fra. Evanier fortæller at opskriften på succes er at tegne konstant. Det gør Aragonés.

De bedste Groo albums har én lang gennemgående historie, jo mere kompleks handlingen er jo bedre. Særlig skarpe er Evaniers manuskripter når en ganske lille hændelse – som typisk igangsættes af den kluntede hovedperson, ender med at støde konger fra tronen og befolkninger ud i krig. På det seneste har Groo endda været skyld i deciderede naturkatastrofer.

Groo Chronicles er et par korte historier opbygget som klassiske eventyr hvor Groo skal skaffe en amulet for at få sat hans fængslede ven fri. Men da Groo finder amuletten kræver dens ejermand at Groo skal skaffe et fint sværd for at få amuletten. Efter den opskrift kører historien i ring, hver gang Groo finder det han søger, er der en ny ting han skal skaffe som betaling.

Albummet rundes af med Groo som galejslave. Onde pirater har lænket Groo på deres skib, men der hviler nærmest en slags forbandelse over Groo, for sikkert er det at de skibe han border ender på havets bund. Det sker også her, hvorefter de skibbrudne samles op af andre pirater, og så starter vi forfra.

Dark Horse, som pt. Udgiver Groo, burde genudgive de gamle uopdrivelige Groo’er.

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter