0 kommentarer

Sporfund af Patricia D. Cornwell

af d. 28. november 2008
Info
 
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

394

Udgivet

2006

ISBN

978-87-638-0253-6

Originaltitel

Trace

Udgave

1.udgave

 

Dr. Kay Scarpetta har for 5 år siden forladt sin stilling som ledende retsmediciner i Richmond, Virginia. Nu er hun tilbage, tilkaldt i anledning af en 14-årig piges mistænkelige dødsfald. Scarpetta kommer tilbage til en arbejdsplads i kaos – hun havde helt anderledes styr på det hele, da hun var leder, og det piner hende at se afdelingen falde fra hinanden.

Sideløbende med Scarpettas historie følger vi også hendes niece Lucy, som er en slags freelance betjent/opdager/tekniker, en psykopat samt Scarpettas kæreste, som også spiller en rolle i forhold til sagen.

Persongalleriet virker en smule rodet og deres relationer lidt for indforståede, når man ikke har læst de foregående bøger i serien. Jeg sad tilbage med følelsen af at være gået glip af nogle pointer, idet jeg fik min “Scarpetta-debut” med denne bog. Et tidligere bekendtskab med Dr. Kay Scarpetta og hendes verden ville nok have været en fordel i forhold til at læse bogen. Men nye læsere kan også få en god oplevelse ud af læsningen.

Men alligevel er det en krimi, der er skrevet så tilpas medrivende, at den skulle læses færdig. Og jeg vil da heller ikke udelukke, at en Patricia Cornwell-bog igen kan finde vej til mit sofabord!

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter