0 kommentarer

Pigen med det gyldne ansigt af Jeanette Winterson

af d. 11. april 2007
Info
 
Sideantal

299

Udgivet

2006

ISBN

978-87-567-7970-8

Originaltitel

Tanglewreck

Udgave

1.udgave

 

“Og det er nu, det sker. Tiden er blevet uregerlig. Nogle sekunder, minutter, timer er længere end andre. Nogle er kortere. Vi ved ikke, hvordan det kan ske, men det sker.
Tidsstrukturen er begyndt at regne, og gennem revnerne og sprækkerne ser vi fortiden dukke frem. Også fremtiden viser sig ind imellem. Du har uden tvivl hørt om tidstornadoerne i London, og i dag blev du selv fanget i en tidslomme. Det er småting, ganske vist, men dog tegn på, at tiden er ved at være brugt op, sådan som Ra forudsagde.”
Abel Darkwater bankede på timeglasset.
“Og når tiden er slut, er det slut med os”
(side 37-38)

Tiden er gået helt amok. I London er en skolebus forsvundet efter at være blevet revet med af en tidstornado.

På Tanglewreck hvor pigen Silver bor, er alt heller ikke som det skal være. Hun bor der sammen med sin tante og værge mrs. Rokabye, hvilket hun har gjort siden hendes forældre og søster forsvandt ved en togulykke fire år tidligere. Mrs. Rokabye er ikke nogen hyggetante, hun er ikke særlig god ved Silver og tilsyneladende har hun nogle skumle planer med både Silver og Tanglewreck. En lidt skummel fyr dukker op hjemme hos dem og beder mrs. Rokabye tage Silver med til London, da han håber, hun kan hjælpe ham med at finde tidsvogteren. Profetien siger nemlig, at kun pigen med det gyldne ansigt kan finde frem til denne genstand, og Silver er udset til at være denne pige. Sammen med drengen Gabriel kommer Silver på en lang og farefuld rejse, på tværs af tid og verdener, for at finde den kostbare og betydningsfulde genstand, men det er langt fra let, for der er en ondsindet og yderst magtfuld person, som ikke ønsker de skal finde den

Jeg har lidt blandede følelser efter at have læst bogen færdig, da jeg på den ene side synes plottet var spændende, men det falder desværre lidt fra hinanden som handlingen skrider frem. Ideen med at tiden er ved at slippe op, og at vores verden rammes af tidstornadoer og tidslommer er da ret fed, men jeg stod helt af dengang hovedpersonerne endte på en anden planet.

Hvad bogens forside angår, så er jeg meget fascineret af den. Forsiden forestiller det mildest talt utraditionelt formede Tanglewreck, Silvers hjem. Huset står ovenpå et kæmpe ur og øverst på siden titter Silver frem. Huset skjuler også andre små detaljer, som man får øje på, hvis man tager sig tid til at kigge. Blandt andet ser man flere små kaniner, unger af mrs Rokabyes kanin, Bigamisten.

Kan læses fra 12 år.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter