0 kommentarer

Din næstes hus af Jette A. Kaarsbøl

af d. 26. juni 2010
Info
 
Sideantal

371

Udgivet

2009

ISBN

978-87-02-07234-1

 

Et af menneskets byrder er dets konstante stræben efter nye mål – at det aldrig kan sætte sig ned og sige ‘her er jeg lykkelig, for her bliver jeg’.
I stedet for at beslutte, at ‘lykken er der, hvor jeg er’, løber mennesket videre fra sted til sted på en evig jagt efter den ultimative lykkefølelse.
Dét er et blandt flere emner, som den smarte københavner-arkitekt Laus diskuterer med sognepræsten Stig i den lille jyske by, hvor Laus midlertidigt har søgt tilflugt fra omverdens krav. Han er på pjækketur og fordriver tiden med at kaste et blik på de sære lokale.
Hjemme har han efterladt ekskone, delebarn og elskerinde foruden et velsmurt firma og en topmoderne lejlighed. Han slår sig ned i et brækfarvet kroværelse og fornøjer sig for en kort stund med et mere primitivt liv.
Men Laus er ikke Laus, hvis han ikke opretholder sit begær efter noget nyt. Og hvad er mere nærliggende end at kaste sin interesse på præstens unge, smukke kontrabasspillende kone?
Alma er et uvurderligt trofæ, og den dårlige samvittighed overfor præstevennen kan ikke forhindre Laus i at gå på jagt i sin næstes hus.
Han vinder trofæet, men indser pludselig “så lille hun var. Så ordinær. Så ligegyldig.” Alligevel har forpligtelserne indhentet ham. Laus er bundet til sin gevinst, og man kan ikke lade være med at overveje, hvordan det vil gå Alma og Laus fremover, når hverdagen bliver havregrød, og Laus atter mærker jagtinstinktet røre på sig.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter