0 kommentarer

Klasse af Curtis Sittenfeld

af d. 16. april 2007
Info
 
Sideantal

406

Udgivet

2006

ISBN

87-91746-11-6

Originaltitel

Prep

 

“Klasse” har meget stort potentiale i sig, når du ser på plottet udefra. Lee Fiora er en teenager der ved et lykketræf scorer et stipendium til Ault kostskole. En rigmandskostskole, som hun udelukkende har søgt ind på fordi den tilsendte brochure indeholdt billeder af smilende elever og flotte omgivelser. Lee håber ved indsendelsen af ansøgningen på at finde en kæreste på skolen og måske lidt popularitet.

Lee er opvokset i Indiana, i den lille by South Bend, hvor tærtespisningskonkurrencer afholdes ofte og brandhanerne åbnes om sommeren så børnene kan blive afkølet i dem. Lee har altid været lidt klogere end dem derhjemme, men også naturlig og glad.

Eleverne på Ault er for det meste millionærbørn, deres hår sidder altid godt, deres tøj er altid trendy og nyt og de har ingen problemer med at snakke med andre.

Lee kommer til Ault med en ide om at hun kan passe ind, at hun finder en masse venner, får et kæmpe netværk og at hun vil møde en sød fyr, men meget hurtigt begynder kostskolelivet at tære på hende. South Bend er en 18-timers køretur væk og familien svinder i tankerne på Lee, eftersom bekymringerne om at være god nok, bygger sig op. I forsøget på at passe ind bliver Lee dog denne meget stille, behagesyge pige, der for det meste findes observerende i skyggerne og hun ændrer sig fuldstændigt efterhånden som årene på Ault ruller forbi.

Bogen mindede mig meget om “Wonder Spot” af Melissa Banks. Med samme intetsigende og faktisk til tider lidt for usympatiske personlighed, denne gang med navnet Lee Fiora. Anmeldere har beskrevet bogen som humoristisk og skarp, med en grundig beskrivelse af en teenagers bekymringer. Det sidste giver jeg dem ret i, men jeg synes bogen mangler bid, og den lever ikke op til min ide om humor. Jeg synes godt, at Curtis Sittenfeld kunne have gjort mere ud af personerne i bogen, for mig så glider karaktererne lidt for tåget forbi.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter