0 kommentarer

Øjet der ser af Giorgio Faletti

af d. 2. januar 2010
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

463

Udgivet

2009

ISBN

978-87-7604-163-2

Originaltitel

Niente de vero tranne gli occhi

 

Italiensk krimi – det har jeg ikke prøvet før. Efter de første kapitler tænkte jeg det var lidt for mafia-agtigt, men så blev jeg fanget i spændingen og bogens insisterende “kom nu – vi skal videre – hvad sker der, hvad sker der”

Flere gange måtte jeg tage mig selv i at springe et par afsnit over, for det var bare så spændende, jeg ikke kunne vente den tid, det tog at læse afsnittet på at se, HVAD der så skete.

I New York bliver borgmesterens søn myrdet på bestialsk vis, og borgmesterens bror, den tidligere kriminalkommissær Jordan Marsalis inddrages i efterforskningen. Den myrdede er blevet placeret i et tableau, der leder tankerne hen på tegneserien “Radiserne” – og snart afløses det ene mord af det andet – alle med reference til tegneserien.

I Rom møder vi parallelt en anden kriminalkommissær, Maureen Martini, der er blevet blind efter et uhyggeligt overfald, hvor hendes kæreste er blevet slået ihjel på bestialsk vis.

Maureen tilbydes en øjenoperation i New York, og får synet tilbage – kun for at konstatere, at den tidligere ejermand af hornhindernes minder nu ses gennem hendes nye øjne. En lidt for bizar indfaldsvinkel, men hvis man giver sig selv lov til at tro, at det kan lade sig gøre – er det med til at sætte ekstra skrue på spændingen – for Maureen har fået hornhinderne fra borgmesterens myrdede søn og bliver nu en vigtig brik i opklaringen.

Hæsblæsende og intens – en helt anderledes krimi end de danske og amerikanske. Her er tryk på hele tiden, og der er også plads til romantik og menneskelige følelser.

Undervejs gætter og gætter man på, hvordan forbrydelserne hænger sammen og hvem der er skurken – og jeg blev totalt overrumplet af den forfærdende årsag til disse forbrydelser, der beskrives og opleves detaljeret.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter