0 kommentarer

Pengemanden Af Anne Holt

af d. 12. juli 2010
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

459

Udgivet

2010

ISBN

978-87-02-08856-4

Originaltitel

Pengemannen, oversætter: Ilse M. Haugård

 

Kriminalpsykolog Inger Johanne Vik er til bryllup, da hendes datter, den autistiske Kristiane, pludselig forsvinder. En panisk eftersøgning slutter ude på den snedækkede gade, hvor Kristiane i sidste øjeblik reddes fra at bliver kørt over af sporvognen. Den mystiske redningsmand forsvinder efterfølgende i natten.

Samtidig dukker det halvt opløste lig af en trækkerdreng op i Oslo Havn. Drengen er flygtningebarn og i starten bruger politiet ikke mange resurser på at efterforske mordet på ham.

I Bergen bliver byens populære kvindelige biskop brutalt myrdet på selveste juleaften og Inger Johannes mand, kriminalkommissær Yngvar Stubø rejser til Bergen for at assistere det lokale politi.

Umiddelbart har disse mord intet med hinanden at gøre, men ad snørklede veje opdager Inger Johanne en sammenhæng mellem de tre mord og kæder dem desuden sammen med en række andre drabssager. Opklaringsarbejdet fører vidt omkring lige fra finanskriminalitet på højt plan til den mest ondskabsfulde hadkriminalitet mod homoseksuelle.

”Pengemanden” er min første Anne Holt krimi, og jeg vidste ikke på forhånd, hvad jeg gik ind til. Jeg synes, bogen var en anelse svær at komme i gang med og havde svært ved at finde hoved og hale i de mange forskellige personer som man skiftevis følger i historien. Men efter de første kapitler, blev jeg alligevel grebet af plottet.

Bogen kan varmt anbefales, hvis man er til femi-krimier og kan lide at være en smule forvirret gennem hele handlingen, fordi man overhovedet ikke kan se en sammenhæng mellem personerne, og de ting de kommer ud for.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter