0 kommentarer

Pastor Janssons fristelser af Kirsten Schmidt

af d. 4. maj 2015
Info
 
Genre
Sideantal

192

Udgivet

2007

ISBN

978-87-7517-763-9

 

At være præst i en lille by gør, at man ikke kan være særlig anonym og er der noget vores hovedperson gerne vil være rent privat, så er det netop anonym.

Hun er skilt og har ikke noget særligt forhold til sine to børn og hun er både bitter, ligeglad med at finde kærligheden på ny og slet ikke tilfreds med sit eget udseende. Men der er alligevel noget indeni hende der brænder for at komme ud og vise omverdenen, at hun stadig er en skøn kvinde i 40erne.

Der er en yngre graver tilknyttet kirken, ham kan vores hovedperson slet ikke få øjnene fra. Særligt ikke når han graver og laver andet arbejde i bar overkrop. Han er lækker lækker og hun føler sig som en tyk gammel kone ved siden af ham, men kan alligevel ikke lade være at opsøge ham.

En veninde får hende til at finde sine feminine sider frem igen og hun får investeret i ny frisure, ny makeup og nyt tøj. Mon graveren så ikke lægger mærke til hende?

Menighedsrådet m. fl. er ikke så glade for deres kvindelige præst. Særligt ikke fordi man i sådan en lille by ser lidt skævt til en tidligere københavner, der bare kommer og vil have tingene på sin egen måde. Men alligevel er der noget støtte at hente til præsten, da først forholdet mellem præsten og graveren kommer frem i lys lue. For man kan jo ikke nægte folk at finde kærligheden, heller ikke selv om man er præst.

Det er en sød lille kærlighedshistorie, men med meget kristne undertoner og man skal være glad for salmer hvis man læser den. Men som lidt let læsning er den ganske udmærket.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter