0 kommentarer

Tennis af Robert Zola Christensen

af d. 5. november 2006
Info
 
Sideantal

192

Udgivet

2006

ISBN

87-02-05267-9

Originaltitel

Tennis

Udgave

1.udgave

 

Historien om den 40-årige Morten, hvis kone skrider, fordi hun gerne vil bolle fuldtid med Mortens tennispartner, er bizar. “Tennis” er noget virkelig interessant i en snydeordinær indpakning. Udenpå er “Tennis” en bog om en mand i en ret klassisk krise, med hus, kone, barn og utroskab. Indeni er det grumt, sort og vældig underholdende.

Morten snydes så læsterligt af kone og kammerat. Som den forladte burde han uden videre stå til læserens sympati og støtte. Oven i købet har Morten og Iben en lille datter med sukkersyge. Faktisk står der drama og tåreperser med store typer over de første sider. Som et mindre bump i vejen – f.eks. et pindsvin – går det dog hurtigt hen og bliver hundesvært at føle nogen som helst form for sympati for Morten, eller nogle af de andre personer i bogen for den sags skyld. Manden er ude af stand til at sætte sig ind i hvad omgivelserne tænker og føler. Han er i bund og grund ligeglad, så længe der bare ikke er noget, der piller afgørende ved hans liv. Og det begynder at se ud til, at Morten måske har det liv, han fortjener.

Det var lidt drøjt at komme i gang med bogen, fordi jeg var ved at kløjes i beskrivelsen på omslaget:

“Tennis er en sørgmunter og ironisk kriseroman om en mands kamp for at finde tilbage på sporet. De gode græder, og de onde ler.”

Det er en sludderbeskrivelse. Det er så som så med de gode i “Tennis”, skal jeg hilse og sige. Og gudsketakoglov for det, for så kan man grine så meget mere sammen med de onde, selvom der hovedsageligt grines af chok og overraskelse.

mænd. kriser. familien. utroskab. ægteskab

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter