0 kommentarer

Passageren af Steffen Jacobsen

af d. 10. august 2008
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

302

Udgivet

2008

ISBN

978-87-638-0835-4

 

Begrebet “Femi-krimi” er velkendt – hvis det mandlige modstykke findes, vil “Passageren” kunne passe i den kategori. Det er en bog med mange macho-mænd (og -kvinder også, såmænd). Bogens hovedperson, politikommissær Robin Hansen er én af dem. Han sættes på sagen, da Jacob Nellemann under en jagt bliver dræbt af en pil.

Der er ellers lagt op til at vores hovedperson er en mere “blød” mand. I starten af bogen fortælles det således, at Robin som den første relativt højtstående politimand arbejder på halv tid – men alligevel knokler han i døgndrift og sætter livet på spil adskillige gange i løbet af bogen. Hvordan hænger det lige sammen?

Bogen er spækket med fagudtryk inden for sejlsporten, og det gør at en del detaljer mistes af sådan en som mig, der ikke ved noget om både. Ellers er den velskrevet, dog med mange fremmedord, herunder lægelige fagudtryk.

Plottet er også OK – Er den en sammenhæng mellem mordet på Jacob Nellemann og en ulykke på havet året før – hvor Jacob Nellemann var med ombord, og en ung kvinde omkom?
Der er dog for meget jeg-skal-nok-selv-klare-det-hele over Robin Hansen (deltidsjob eller ej!) og han er for usårlig og sej til at det virker realistisk. Han virkede ikke overbevisende på mig.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter