0 kommentarer

Paladin profetien af Mark Frost

af d. 27. april 2014
Info
 
Sideantal

485

Udgivet

2013

ISBN

978-87-638-2753-9

Originaltitel

The Paladin Prophecy

 

“Paladin profetien” er første bind i en planlagt fantasy / science fiction trilogi. Den er sjov, hæsblæsende og lidt creepy. Der er virkelig fart over feltet fra start til slut i en herlig blanding af fortidige ridderordner, parallelverdener og science fiction. Både drenge og piger kan have en fed oplevelse med bogen – såmænd også voksne der er glade for tjubang fortællinger med humor.

15-årige Will vokser op sammen med sin mor og far i noget der ligner en ret almindelig hverdag i et ret almindeligt liv. Gennem hans opvækst har familien flyttet en del. Will er mere end almindelig god til forskellige ting og hans forældre har altid fortalt ham, at han skal ”flyve under radaren”, altså ikke gøre sig bemærket. Hans forældre er dog aldrig at gået i detaljer med hvorfor. Will underspiller derfor altid, gør sig ikke bemærket i timerne eller på fodboldbanen. Men en dag kommer han til at slappe af under en national skoletest, scorer voldsomt højt, og får tilbudt et stipendium til en eksklusiv kostskole, som ingen ellers har hørt om. En kostskole med en masse hemmeligheder og kodekser og jeg skal komme efter dig.

Fra den ene dag til den anden ændrer alt sig for Will. Fra at leve et rimeligt almindeligt liv bliver han tilbudt at komme på kostskole, han testes igen af en fremmed, der har nogle meget avancerede gadgets. Will har aldrig set noget lignende. Så forsvinder hans far og hans mor begynder at opføre sig rigtig mærkeligt. Nærmest som en robot. Alene og ude af stand til at forstå hvad der sker, må Will kaste sig ud i en ukendt og højst usikker fremtid, kun bevæbnet med nogle ikke helt normale evner og sin fars regelliste, som faderen har fået Will til at lære uden ad.

Regellisten er en utrolig blanding af praktiske oplysninger og lommefilosofi fx:

#82 Uden et bevidst tankeliv får man et bevidstløst liv
#77 Den Schweiziske hær er ikke meget bevendt, men man må aldrig forlade hjemmet uden deres kniv

og så én af mine egne yndlingsudtryk

#83 Bare fordi du er paranoid, betyder det ikke, at der ikke er nogen efter dig

Ud over at være sjov er “Paladin profetien” uhyggelig. En parallelverden åbner sig pludselig for Will, en verden der ligefrem spytter monstre ud. Men bogen er også uhyggelig fordi Will skal lære at klare sig i en fjendtlig og helt ny verden uden nogen forældre at spørge om råd.

“Paladin profetien” er skrevet af amerikaneren Mark Frost der en gang for en herrens masse år siden skrev manuskriptet til tv-serien Twin Peaks – hvilket mere en antyder at han har noget kørende med uhyggelige ting.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter