0 kommentarer

På liv og død af Peter James

af d. 24. april 2017
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

352

Udgivet

2015

ISBN

978 87 638 3845 0

Originaltitel

Want You Dead - oversat af Pia Trøst Nielsen

Udgave

1. udgave

 

Hårdtpumpet thriller fra en af Storbritanniens førende krimiforfattere – og nr. 10 med den erfarne kriminalkommissær Roy Grace i førersædet.

Denne gang er Grace oppe mod en nærmest overmenneskelig fjende. En mand, der som en Houdini kan bryde ind og ud af alt, er brandekspert, aflytningsgeni, virtuos med en armbrøst, tryllekunstner, flot som George Clooney og rig som Krøsus. Og psykopat af en kaliber, der får Batmans hovedfjende, Jokeren, til at ligne en godhjertet amatør.

Næh, Bryce Laurent er ikke sådan at bide skeer med. ‘”Det er et spøgelse, vi har med at gøre,” konstaterede Grace som indledning til aftenbriefingen.’

Bryce Laurent har sat sig for at hævne sig på sin ekskæreste, Red Westwood, for at hun forlod ham og nu tillader sig at fjante rundt med en anden mand. Hævneren tager fat fra en ende af: Alle, der har forbindelse med smukke, rødhårede Red, er i princippet på dødslisten, alle kneb gælder – og især har Bryce en forkærlighed for ild.

“På liv og død” må være skrevet med en blodindsmurt flammekaster. Ultravoldelig, i perioder virkelig spændende – og mere end en anelse enerverende, fordi skurken er SÅ fantastisk og SÅ fanatisk.

Bogen skal anbefales til action-aficionados, der er immune over for, at forfatteren racer derudaf som et løbsk missil uden at kere sig om sandsynligheder, stil eller gentagne gentagelser. Fx denne her: “Det var det værste, der kunne ske. Der kunne overhovedet ikke ske noget værre.” Pleonasme med dobbeltkonfekt på.

Lån bogen på biblioteket

 

Bedømmelse
Karakter