0 kommentarer

Ekstremt højt & utrolig tæt på af Jonathan Safran Foer

af d. 17. september 2007
Info
 
Sideantal

348

Udgivet

2005

ISBN

87-7973-123-6

Originaltitel

Extremely Loud and Incredibly Close

 

Da jeg først begyndte på ”Ekstremt højt & utrolig tæt på”, tvivlede jeg på at jeg ville få den læst færdig. Den var simpelt hen for underlig til mig. Men alligevel var der noget over den som gjorde, at jeg ikke kunne slippe den. Og jo længere jeg kom ind i den, jo mere mening gav alle de tilsyneladende underlige hændelser i bogen. Alene sproget er det hele værd.

”Ekstremt højt & utrolig tæt på”, handler om en dreng hvis far omkom i World Trade Center den 11. september 2001. Den handler om drengens søgen efter et nøglehul, som en bestemt nøgle skal passe i. Den handler også om drengens farmor og om hendes mystiske logerende, og om hvordan denne logerende og drengen til sidst graver farens kiste op, godt hjulpet af en limousine chauffør.

Bogen indeholder, ud over selve fortællingen, en masse grafiske effekter, som fremhæver historien på en rigtig flot måde.

”Ekstremt højt & utrolig tæt på” er en af den slags bøger som kan være længe om at fænge. Men når den så gør det, er den ikke til at slippe igen. Den bliver hængende, længe efter at sidste side er læst, og det til trods for at der egentlig ikke er noget nyt i den. Det er gamle travere som livet, døden, kærligheden osv. der bliver taget op. Men udsat for Jonathan Safran Foers pen, bliver det hele lige twistet 180 grader, og ender op i en rigtig god læseoplevelse, som kun kan anbefales.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter