0 kommentarer

På kanten af evigheden af Ken Follett

af d. 13. april 2015
Info
 
Sideantal

1099

Udgivet

2014

ISBN

978-87-7079-074-1

Originaltitel

Edge of Eternity

 

Denne omfattende roman på 1100 sider er for de fleste af sidernes vedkommende god og spændende læsning. Bogen er godt skrevet, og man ledes gennem Den Kolde Krigs mange “begivenheder” og får bud på såvel Amerikas som Tysklands og Sovjets syn på tingene og tackling af de forskellige opgaver. Vi overværer mordene på Kennedy-brødrene og på Martin Luther King, og vi hører, hvordan alt har indflydelse på de tidligere romaners persongalleri, en familiehistorie omkring familierne Franck i Tyskland, Dewar og Pejsjkov i USA, Dvorkin-Pejskov i Rusland og familierne Leckwith-Williams og Murray i England, naturligvis med mange flere.

Der må ligge en utrolig omfattende research bag denne bog, som måske er noget for lang. Den går meget tæt på de historisk korrekte, kendte hovedpersoner, og en Kennedy-brors udenomsægteskabelige flirter bliver nøje belyst. Forfatterens fortælling om de tidligere sovjetiske ledere og deres tænkemåde er også medrivende, så alt i alt bliver det en god roman – dog måske en anelse for lang – men god læsning.

Uden at røbe for meget kan det siges, at bogen – naturligvis – ender godt til hovedpersonernes tilfredshed! Det skulle være tredje og sidste bind i trilogien – MEN kommer der måske en fjerde? – Hvis ja bør den – alt andet lige – være kortere. Vi får se.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter