0 kommentarer

Spor af længsel af Pouline Middleton

af d. 13. november 2014
Info
 
Sideantal

426

Udgivet

2014

ISBN

978-87-993912-8-8

 

Ellen og Rose sidder side om side på læsesalen på Det Kongelige Bibliotek i København. De kender knapt hinanden, selv om Ellen har forsøgt at komme i kontakt med Rose.

Rose læser på Musikkonservatoriet. Hun er opvokset på børnehjem og undgår helst kontakt med andre.
Ellen læser dansk og bor sammen med Jens. Han vil giftes med hende, men hun er i tvivl. Helt spontant tager Ellen af sted på en rejse ned gennem Europa, kun styret af en stemme, som har vakt hendes længsel, i radioen.
Wei Yeong er fotojournalist i Hong Kong og bliver fyret i starten af fortællingen. Tilfældigheder bringer ham først på en rejse ind i Kina, dernæst til København.

Romanen følger disse tre hovedpersoner, hvis liv efterhånden krydser hinandens. Deres rejser krydrer historien med interessante geografiske steder.

Et af de styrende spørgsmål for “Spor af længsel” er, hvordan man forbliver tro over for sig selv og over for kærligheden. Hvordan man styrer uden om forventninger og konventioner og finder sit “eget sprog”. I starten fortæller Ellen, at hun har levet med sine følelser i en lukket kasse. Hun bruger et stramt korset for at mærke sig selv, og er temmelig plaget indeni, selv om det på overfladen ser ud til, at hun har alt.

Pouline Middletons univers er, trods det dybe indhold, lyst og nysgerrigt undersøgende, men måske knapt så humoristisk som i hendes roman “En kvinde tre mænd” fra 2010. Den var et sjovt eksperiment, et friskt pust inden for samme emne: afsøgning af kærlighedens veje og vildveje.
I “Spor af længsel” er tonen blevet mere alvorlig, trods et eventyrligt skær over personernes rejser. Personernes indre tanker fylder af og til temmelig meget. Der er et større fletværk af historier og tilbageblik, som samles til sidst. De demonstrerer alle længslen efter kærlighed. Fortællingen slutter lidt actionpræget, hvilket jeg oplever lidt unødvendigt, men der er jo lagt op til det fra starten.
Under alle omstændigheder føler jeg mig i godt selskab med bogen, som især kan anbefales til dem, som har brug for at få næring og mod til at nærme sig længslen igen.

Ærgerligt for helhedsindtrykket, at der er lidt korrekturfejl igennem bogen.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter