0 kommentarer

Outlander: Sangen i knoglerne af Diana Gabaldon

af d. 18. januar 2020
Info
 
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

979

Udgivet

1

ISBN

978-87-02-26395-4

Originaltitel

An Echo in the Bone (oversat af Anders Juel Michelsen)

Udgave

1.

 

Sagaen om Claire og hendes mand Jamie, datteren Brianna og hendes familie, samt Jamies søn William (der dog ikke aner at han faktisk er søn af Jamie), og endelig Jamies nevø Ian, fortsættes i dette 7. bind i Outlander serien. Vi følger disse personers liv og kamp for overlevelse. For Claire, Jamie og Ian er denne kamp en konstant realitet som den Amerikanske Uafhængighed rykker tættere og tættere på. Claire bruger hvad viden hun har til at sikre, at de alle ender på den vindende side. Samtidig hører vi om Brianna og Rogers liv 200 år fremme i tiden – Og om deres og børnenes tilpasning til livet uden Claire og Jamie. Og selvom livet er langt mere sikkert nu, er der stadig masser af udfordringer.

Da jeg satte mig ned for at skrive en kort intro til bogens handling, skulle jeg virkelig lægge hjernen i blød for at huske hvor bogen startede, og hvad der egentlig skete på s. 1. Det skyldes, at Gabaldon har en skrevet en bog fyldt med underholdning og masser af små historier, drabelige slag og forunderlige møder, men ikke har en samlet rød tråd bogen igennem, som man som læser kan følge. Den råde tråd er blot historiens karakterer, som kommer ud for den ene skrækindjagende episode efter den anden, og det bliver svært at huske hvor den ene starter og den næste slutter. Dermed ikke sagt at bogen ikke er god underholdning – jeg var underholdt hele vejen igennem, lige til bogen stoppede knap 1000 sider senere. Gabaldon er god til at skrive om eventyr, og det får man i høj grad masser af i dette 7. bind i Outlander serien. Men jeg må indrømme, at jeg savnede en rød tråd der drev dette bind fremad. Derudover savnede jeg også en personoversigt eller et kort resume til at hjælpe læseren på vej fra start. Gabaldon starter ud midt hvor bind 6 sluttede, og bruger ikke et par sider på at minde læsere om hvad der skete i sidste bog. Jeg synes sagtens man kan forlange af læseren at være up to date med hvad der skete i de foregående bøger, og det er jeg også i store træk – Dog synes jeg det er lidt meget at forlange af sine læsere, at de kan huske alt der er sket i de forgående 6 bind, svarende til cirka 6000 sider, uden et lille resume eller en kort forklaring af hvem en given bi-person til historien er, første gang man støder på ham eller hende i en ny bog.

Har du læst hele serien om Claire og Jamie er Sangen i knogler et fint gensyn med god underholdningsværdi, og derfor værd at tage med. Alt taget i betragtning glæder jeg mig også stadig til at læse næste bog i serien!

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter