0 kommentarer

Outlander – Guldsmed i rav af Diana Gabaldon

af d. 28. november 2016
Info
 
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

936

Udgivet

2016

ISBN

978-87-02-17449-6

Originaltitel

Dragonfly in amber - Oversat til dansk af Henrik Enemark Sørensen

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Denne bog er lang. Ikke bare fordi det er en toer, som man virkelig ikke får meget ud af uden at have læst den første bog i serien, men også lang fordi den er så massiv. Næsten tusind sider til en roman som man virkelig skal have lyst til at læse og næsten vide på forhånd, at den vil tiltale en. For den er bare lang!

Den første bog i serien hedder “Den engelske kvinde”, den har jeg ikke læst, så derfor var det noget af en mundfuld at gå i gang med en toer af denne størrelse. Men ikke desto mindre tænkte jeg, at det kunne jeg sagtens, for man måtte da kunne komme godt med selv om man ikke har starten.

Der er meget kærlighed og lidt for meget trivialitet i denne historie. Den fanger bare ikke. Måske fordi jeg ikke normalt er til denne type bøger…

Den handler om Claire som gerne vil indvie sin datter i sine oplevelser fra førhen, og vi hører om Claires liv med manden Jamie Fraser, som ikke er fra hendes egen tid. Vi befinder os i Skotland engang i slut tresserne. Men vi runder også Frankrig. Forvirret? Det blev jeg lidt. Godt nok er det en meget lang bog, og der er tidsrejser inde i det hele, men det holder ikke undervejs. Og at der så skal komme flere bøger i serien… tja dem kommer jeg nok ikke til at have øverst på min ønskeliste. Måske skulle jeg prøve at se serien, for den er faktisk at finde som tv serie.

Faktisk bygger serien på noget virkeligt. Ikke i forhold til de karakterer der er med, men historiske steder, begivenheder mm er korrekte. Så er man til den mere historiske vinkel og kan se lidt bort fra kærlighedshistorien, magtkampene m.m. så kan serien være interessant på et andet plan.

Jeg vil i hvert fald sige, at jeg er sikker på mange vil kunne finde denne serie spændende af flere årsager. Desværre er jeg ikke selv iblandt!

Lån bogen på bibliotek.dk

 

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter