0 kommentarer

Øjenvidne af Mary Higgins Clark

af d. 2. maj 2006
Info
 
Sideantal

250

Udgivet

1998

ISBN

87-612-0156-1

Originaltitel

The cradle will fall

Udgave

3.udgave

 

Selvom jeg normalt ikke er den store krimielsker må jeg indrømme, at Mary Higgins Clark har gjort et godt stykke arbejde med romanen “Øjenvidne”.

Romanen foregår i New Jersey, USA, hvor vi møder den unge Katie DeMaio, der arbejder som anklager. Hun har tidligere været gift med en noget ældre mand, der dog er død ved historiens start.

Katie har netop vundet en temmelig stor og vigtig retssag, der har krævet meget energi. På vejen hjem i sin bil kører Katie galt, og hun bliver indlagt på et nærliggende hospital. Her vågner hun ved 2-tiden om natten fordi hun har haft mareridt. Hun beslutter sig for at få lidt frisk luft henne ved vinduet, men da hun kigger ud ser hun noget uhyggeligt – en mand, der er i fuld sving med at kyle liget af en ung kvinde ned i bagagerummet på en bil. Katie ved dog ikke om det er virkeligt, at hun har set det eller om hun bare er groggy efter at have fået et par sovepiller på hospitalet.

Det viser sig, at det er rigtigt hvad Katie har set på parkeringspladsen. Katie har ikke set mandens ansigt, men han er fødselslæge på hospitalet, og han har set, at Katie har stået i vinduet. Han sørger så for, at blive Katies læge.

“Øjenvidne” handler om lægens forsøg på at få gjort Katie tavs og om Katies forsøg på at opklare lægens tvivlsomme affærer. Jeg vil dog ikke afsløre hvad historien ender med, men kan sige, at historien er meget spændende og medrivende.

“Øjenvidne” er en bog der griber fat om læseren – det er en spændende bog med flere gode passager. Når det ikke bliver til mere end tre stjerner skyldes det, at personernes indbyrdes forhold godt kunne være bedre beskrevet og at der kan forekomme nogle mindre relevante informationer hist og pist. Men alligevel, bogen er god og medrivende og absolut værd at stifte bekendtskab med.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

 

 

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter