0 kommentarer

Forglemmigej af Mary Higgins Clark

af d. 2. maj 2006
Info
 
Sideantal

264

Udgivet

1997

ISBN

87-612-0148-0

Originaltitel

Remember me

Udgave

1.udgave

 

“Forglemmigej” foregår i USA, nærmere bestemt Cape Cod. Her er det yngre ægtepar Adam og Maj Nichols taget på ferie sammen med deres lille datter Hannah – de har lejet sig ind i et stort, gammelt hus, der bærer navnet “Forglemmigej-huset”.

Et par år tidligere har Maj og Adam mistet deres søn Bobby i en jernbaneulykke, og parrets ægteskab har aldrig rigtig været det samme siden.

En aften i huset har Maj et mareridt, hun synes, at hun hørte sin afdøde søn Bobby græde og kalde på hende. Maj tror, at hun er blevet sindssyg, for hun ved jo godt, at Bobby er død. Der er bare det ved det, at lydene i huset fortsætter, de øvrige nætter hører hun stadig Bobby græde og kalde på hende, og hører også andre underlige lyde.

En nat da Maj igen vågner, ser hun, at den spæde datter Hannah er flyttet fra sin vugge – men hverken Maj eller Adam har flyttet Hannah, så parret undrer sig over, hvad der foregår.

Det viser sig efter noget tid, at der hviler en form for forbandelse over huset, og Maj beslutter at opklare, hvad grunden til de underlige lyde og handlinger er.

En dag da Adam er kaldt væk fra huset får Maj uventet besøg af en fremmed, og så ruller lavinen. Hvem der kommer på besøg og hvad der sker skal ikke afsløres her fordi det ville ødelægge historien – læs selv bogen og find ud af hvad der sker.

“Forglemmigej” er en god bog, der er medrivende og spændende nok til at holde læseren fanget fra start til slut. Sproget er flydende og forholdet mellem Maj og Adam er glimrende beskrevet. Der er dog dele af bogens indhold, der kan virke overdrevet og som noget der ikke kan ske i virkeligheden, og derfor bliver det ikke til mere end tre stjerner. Men bogen er alligevel værd at læse på grund af sit udmærkede plot og på grund af den gode beskrivelse af personernes indbyrdes forhold.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter