0 kommentarer

Øen under havet af Isabel Allende

af d. 13. december 2011
Info
 
Sideantal

432

Udgivet

2011

ISBN

978-87-02-09848-8

Originaltitel

La isla bajo el mar

 

Denne historisk-episke fortælling om slavepigen Tété foregår i fransk Saint-Domingue (senere Haiti) 1770-1793 og i New Orleans kreolsamfund 1993-1810.
Man følger familien Valmorain i deres sukkerørsplantage, deres slaver, livet som kolonist, slaveoprør og Tété´s vej fra slavepige til frikøbt kvinde i New Orleans.

Det er på mange måder en grusom fortælling om livet som slave, om at være købt – og kun noget værd som et stykke handelsvare – hvis man da overlevede, men også en lykkelig fortælling, om hvordan en kvinde overkommer alle pisk, voldtægter, ydmygelser, fødsler og ender som en gift, fri kvinde med livet og æren i behold.

Jeg kan specielt godt lide, at man som læser bliver fulgt til dørs fra start til slut, med alle de historiske detaljer og anektoter og små kapitler hvor Tété fortæller udfra sit synspunkt i kursiv.
Man fornemmer, at der er gjort et stykke arbejde med at hente spanske og franske vendinger fra dengang og forklare disse for læseren, samt beskrivelserne af det politiske system og alle forviklingerne mellem hvor sort eller hvid man var.

En helt igennem læseværdig bog.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter