0 kommentarer

Nordiske heltesagn af Lars-Henrik Olsen

af d. 26. oktober 2005
Info
 
Forlag
Sideantal

312

Udgivet

2003

ISBN

87-11-22500-9, 978-87-11-22500-4

 

I denne udgave af sagn, koncentrerer Lars-Henrik Olsen sig om Heltesagn og det skal vise sig ikke at være en dårlig ide. Med en fantastisk god sans for spændende gendigtning puster han nyt liv i de efterhånden meget aldrende sagn om vikinger i krig og kærlighed.

Ikke overraskende (for mig selv) må jeg igen rose Olsen for hans gåpåmod og indlevelse i alle disse sagaer og fortællinger. Man kan i bogen høre om Vølund Smed, som møder valkyrier fra Valhal, du kan læse historien om prins Amled og finder ud af hvem Kong Frode, Sigurd Fafnersbane og Gram er. Du kan også læse om, hvordan Erik den Veltalende fik sit navn og endelig finde ud af hvad ham der Bjovulf har gjort og sagt og hvorfor han døde! Alt i alt et godt indblik i de gamle Heltesagn tilbage fra dengang der stadig var vikinger, men samtidig også en bog hvor man kommer hele vejen igennem alle betydningsfulde sagn om helte.

Når man så er nået hele vejen igennem og har læst det sidste sagn om Starkads død, så har man fået lige tilpas at vide om gamle nordiske helte. Det er en rigtig god bog med spænding, drama og flotte detaljer i historierne. Man skulle næsten tro at Lars-Henrik Olsen havde levet dengang selv, for det er virkelig en stor passion han har for vikinger og gamle sagn og man kan læse at han er fyr og flamme når han skriver.

Desuden er det nogle meget flotte og inspirerende illustrationer af Thomas Dreyer. Bogen er et gennemtænkt og veludført arbejde af Lars-Henrik Olsen. Bravo!

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter