0 kommentarer

Stilheden på Færøerne af Rolf Erbst

af d. 16. februar 2020
Info
 
Forfatter
Sideantal

174

Udgivet

2020

ISBN

978-87-7218-689-4

Originaltitel

Stilheden på Færøerne

Udgave

1.

 

Sydslesvigeren Rolf Erbst har tidligere udsendt sine erindringer fra Flensborg. »Barakkerne« hed bogen, der udkom i 2012.

Denne gang beretter han fra sin tid på Færøerne, hvor han i en årrække arbejdede som lærer.

Rolf Erbst boede på Færøerne i begyndelsen af 1990erne på et tidspunkt, hvor de danske medier næsten dagligt berettede om Færøernes økonomiske sammenbrud. I samme år, som han ankom til øerne, oplevede forfatteren, at der udbrød en økonomisk krise, der resulterede i, at ti procent af befolkningen mistede deres eksistensgrundlag og blev nødt til at forlade deres land og søge arbejde i Danmark eller andre steder.

Rolf Erbst skriver om sine oplevelser på Færøerne og om de mennesker, han mødte.  Han fortæller om det totalt afstressende liv, han oplevede under sit ophold i Nordatlanten – i modsætning til dagligdagen i Danmark, der kunne være noget stresset.

Rolf Erbst skriver levende og ofte humoristisk. Dagligdagens hændelser og indtryk, som mange andre, hurtigt ville have glemt, perspektiverer han på en ofte overraskende facon. Han er den ydmyge betragter, der ikke centrerer fortællingen om sig selv, men på stilfærdig, kærlig og ofte underfundige vis skildrer sine møder med færingerne. Han falder ikke i fælden med alt for detaljerede og uvedkommende skildringer, men har hele tiden øje for den gode historie og skriver på læserens præmisser.

Måske vil bogen have appel til færinger – helt sikkert til danskere, der i en kortere eller længere periode har opholdt sig på de fantastiske øer i Nordatlanten.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter