0 kommentarer

Nationens Tilstand af Douglas Kennedy

af d. 8. december 2008
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

432

Udgivet

2008

ISBN

978-87-7714-870-5

Originaltitel

State of the Union

 

Hannah er i bogens første del, der foregår i årene 1966-1973, en ung, universitetsstuderende, tryghedssøgende kvinde. Hendes far, der er en kendt professor, er den af forældrene, som Hannah har det bedste forhold til. Forholdet til moren er mere anstrengt – Hannah føler, at moren altid kritiserer hende; de er to vidt forskellige personligheder. Veninden Margy er en god støtte for Hannah, og deres venskab holder sig bogen igennem.

Hannah forelsker sig i Dan, der er i gang med lægestudiet, og de danner ret hurtigt par. De flytter sammen til en lille by, hvor Dan arbejder som læge – og Hannah bliver gravid og får sønnen Jeff i en alder af 22 år. Livet er ikke vildt spændende derude på landet, hvor alle ved alt om alle – så da den unge charmerende Toby Judson dukker op, mens Dan er bortrejst, har Hannah en kort affære med ham. Han udnytter hende – tvinger hende til at hjælpe med at flygte til Canada – og Hannah lover sig selv, at hun resten af sit liv vil være den gode hustru og mor hvis hun slipper fra den oplevelse uden at blive opdaget.

Bogens 2. del foregår i 2003. Hannah er stadig sammen med Dan, og de har 2 voksne børn. Datteren Lizzie har det svært – og en dag er hun forsvundet. Det er starten på en række katastrofer, der ramler ned over Hannah. Alt går galt – hun kommer ud for en hel række ulykkelige oplevelser, som ikke skal røbes her.

Jeg var godt underholdt mens jeg læste bogen – den er spændende, uden at være en egentlig krimi. Bogens handling skrider stille og roligt frem, og personer og miljøer er godt beskrevet. Absolut en bog der er værd at læse.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter