0 kommentarer

Kirstine Munk og Christian 4. af Carl Ewald

af d. 8. december 2008
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

276

Udgivet

2007

ISBN

978-87-11-31434-0

 

Da Kirstine Munk kun var 16 år, traf hun for første gang Christian d. 4 og han faldt pladask for den over tyve år yngre kvinde. Allerede da besluttede han, at hende ville han have, men han gjorde sig ingen idé om den kvinde, hun senere ville udvikle sig til at blive. Efter et stykke tid lykkedes det ham at få fat i hende, på trods af at hendes mor gjorde processen lang, da hun ville have mest mulig ud af aftalen.

Jeg synes emnet om danske dronninger er spændende og det at den mandlige “hovedrolle” spilles af ingen ringere end Christian den 4. gør det hele endnu mere interessant. Men når det er sagt, må jeg så indrømme, at mine forventninger ikke i særlig høj grad blev indfriet ved at læse denne bog, slet og ret fordi jeg kedede mig. Sproget er gammeldags i kraft af at bogen blev skrevet for 100 år siden og ikke er blevet omskrevet til nutidigt sprog.

Forfatteren Carl Ewald skrev serien “Danske dronninger uden krone” i 1906-08. Udover nærværende titel er der yderligere udgivet “Dyveke og Christian 2.”, “Anna Sofie Reventlow og Frederik 4.”, “Sofie Amalie Moth og Christian 5.” samt “Grevinde Danner og Frederik 7.”

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter