0 kommentarer

Natbjørnen Tjugga & venskabskagen af Emilie Melgaard Jacobsen

af d. 22. november 2022
Info
 
Sideantal

44

Udgivet

2022

ISBN

9788794008372

Originaltitel

Natbjørnen Tjugga & venskabskagen

Udgave

1.

 

I denne bog i serien om Natbjørnen Tjugga er fokus på ræven Sally, der en dag bager en lækker citronkage. Men da kagen er færdig, mangler hun en at dele den med. Pludselig ser hun en mærkelig fugl på himlen – nej, det er en drage! Men selvom Sally tilbyder dragen både kage og venskab, stikker den af, og Sally sidder trist tilbage. Heldigvis er dragen god til at skrive breve, og det bliver starten på Sally og dragen Djunii’s venskab.

Bogen om ræven Sally’s møde med dragen Djunii er smukt illustreret med farverige akvareller. Den er let at læse og forstå for det mindre barn, og indeholder fra tid til anden fine rim og ordspil. Bogen lærer læseren om venskaber, og at de godt kan tage tid. Den fortæller at vi alle er forskellige; mens nogle er åbne og altid klar til nye venner, kan det for andre tage lidt tid at tø op og åbne sig. Men det betyder ikke, at fine venskaber ikke kan opstå alligevel.

Og som bonus kan jeg fortælle, at der bagerst i bogen er en opskrift på citronkage – så skulle man blive lækkersulten af at læse om kage, er der al mulighed for selv at gå i køkkenet og bage en citronkage selv også.

Anmeldereksemplar.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter