0 kommentarer

Mordet på kommandanten 2 af Haruki Murakami

af d. 26. december 2018
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

448

Udgivet

2018

Originaltitel

Kishidanchogoroshi (oversat af Mette Holm)

Udgave

1.

 

Anden del af ‘Mordet på kommandanten’ er en direkte fortsættelse af første del – De kunne næsten lige så godt have været én, så godt stemmer slut på første bog og start på anden overens. Vores hovedperson, en dygtig portrætmaler, befinder sig i et isoleret hus i bjergene. Her består hans liv af malerundervisning, møder med en indtagende nabo, og ugentlige portrætsessioner med den unge Marié. På overfladen alt sammen meget almindeligt. Men hullet i skoven drager vores hovedperson, der samtidig bruger en del tid på at tale med en ide, og spekulere over et fantastisk maleri, han har fundet på loftet i det hus, han bor i.

Murakami holder læseren fast med sin sære og tiltagende mystiske og surrealistiske historie. Det er som sådan ikke fordi der sker særlig meget sat i forhold til bogens sideantal, men jeg var underholdt hele vejen igennem, og kan (som altid) anbefale andre at give sig i kast med Murakami. Med blandingen af banale hverdagsepisoder, underlige samtaler og mystiske huller skaber han en eventyrlig virkelighed, befolket af spøjse personligheder.

Bogen minder i stilen meget om hans andre værker, stemningen er lidt den samme – Og som altid sidder man ikke tilbage med alle svarene efter endt læsning; der efterlades stadig ting, som læseren selv må fundere over.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter