0 kommentarer

Mordersken af Anne-Marie Vedsø Olesen

af d. 29. marts 2016
Info
 
Sideantal

379

Udgivet

2016

ISBN

978-87-400-1451-8

Udgave

1. udgave

 

I “Mordersken” møder vi Madeleine de Montdidier for 3. gang i Anne-Marie Vedsø Olesen forrygende historiske serie. Forgængeren endte meget dramatisk, da Madeleine stolede på den forkerte og i stedet for friheden blev solgt som slave. Og mens hun fragtes længere og længere væk fra Spanien, går hendes tanker naturligvis til datteren Sne, der endnu ikke er fyldt et år. Hvornår og om hun overhoved får hende at se igen er tvivlsomt. Efter en lang sørejse ender Madeleine i Konstantinopel, hvor hendes fangevogter håber på at få en god pris for hende ved sultanens hof. En af sultanens nærmeste ser dog hurtigt at Madeleine ikke er som andre kvinder, og i stedet for at blive fragtet til haremmet, venter der en hel anden skæbne for hende. Hun er blevet optaget i det hemmelige månekorps, et korps af snigmordere, der arbejder for sultanen og hans familie. Inden venter dog et års hård træning med livet som indsats, hvor Madeleine som vanlig både får venner og fjender.
Da året er gået, håber Madeleine at hun ved at foretage et par mord for sultanens søster, kan vende hjem til Frankrig som en fri kvinde. Men meget går galt, og Madeleine må ud på endnu en farefuld søfart, hvor både krig og ikke mindst gamle fjender forhindrer hende i at blive genforenet med datteren.

Som de øvrige i serien er også denne virkelig god. Der er fuld fart på handlingen, og man føler sig henført til 1000 og én nats eventyr med de malende beskrivelser af livet i 1500 tallets Tyrkiet. Det er et skønt historisk univers Vedsø Olesen har skabt, og jeg håber ikke dette er det sidste vi hører til den modige Madeleine. Dette tredje bind slutter med både tvetydighed og glæde for Madeleine, så jeg håber endnu et bind er på vej. Bring it on!

Lån bogen på Bibliotek.dk

 

Bedømmelse
Karakter