0 kommentarer

Mit navn er Justice – mordene på Highbury House af Elly Griffiths

af d. 6. april 2020
Info
 
Sideantal

236

Udgivet

2019

ISBN

978-87-627-3321-3

Originaltitel

A girl called Justice, oversat af Julie Rotne

 

Justice skal starte på kostskole. Hendes far er advokat og har ikke ret god tid og hendes mor er for nylig død. Så nu starter en hel ny verden for Justice. Og da hun ikke er vant til at have veninder eller omgås ret mange, er der meget at forholde sig til. Men hun har en interesse for mysterier og krimier og opdager ret hurtigt at der foregår noget mærkeligt på skolen. Og da der allerede er en person som er død og der nu er en mere som findes død, så må der være mere på færde end man lige er klar over. Men hvad? Og kan Justice stole på nogen af de voksne?

Det er en spændende historie som er medrivende og samtidig underholdende. En lidt barnlig udgave af Miss Marple og lignende krimi fortællinger. Så her er virkelig en historie at komme efter som opsluger en fra start til slut.

Man kommer ind i et univers som det er nemt at genkende. Man skal tage stilling til hvad venskaber og relationer betyder. Man hepper på Justice hele vejen, for hun er jo tydeligvis på sporet af noget. Så det er helt sikkert en udemærket historie.

Den henvender sig til store børn, der læser selv. Men man kan også læse den højt. Den er nemlig ikke uhyggelig, selv om den handler om mord. Og det gør at bogen passer til flere aldersgrupper. Og selv som voksen er den ganske hyggelig at læse. Jeg havde i hvert fald svært ved at lægge den fra mig, før jeg nåede slutningen. Og det er jo altid en fordel, når en bog gør at man bare vil læse mere og mere.

En bog som helt sikkert kan anbefales og som byder på en god og spændende historie.

Giv dig i kast med den, barn som voksen, det vil du helt sikkert ikke fortryde!

Lån bogen på biblioteket

Anmeldereksemplar.

Bedømmelse
Karakter