0 kommentarer

Molois forbandelse – Dautanis 1 af Thomas Stordal

af d. 12. maj 2022
Info
 
Sideantal

107

Udgivet

2022

ISBN

978-78-94244-21-3

Originaltitel

Molios forbandelse - Dautanis 1

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Bogen henvender sig til gameren, til den unge der finder pc-spil og krigeriske karakterer spændende, til den der finder eventyr med et snert af blodig vold fascinerende. Men også til dem der blot vil læse en god historie med en anden vinkel end man plejer og som syntes der er noget interessant ved at det udspiller sig i en anden verden.

Historien handler om Viktor som spiller computerspillet Dautanis, et spil som hans egen far har været med til at lave. Men det hjælper ham ikke rigtig, for faderen ville ikke hjælpe med hverken snydekoder eller andet. En dag hvor Viktor og hans lillesøster er alene hjemme bliver det uvejr både i spillet og i virkeligheden. Og pludselig er der strømsvigt. Da Viktor får tændt for noget lys igen er den ene karakter fra spillet kommet ind på hans værelse. Men det kan da ikke lade sig gøre? Og hvordan skal Viktor skjule ham fra de voksne? Lillesøster bliver bange, men holder alligevel mund. Og det viser sig at de voksne ikke kan se karakteren. Nu skal de så finde en måde at holde styr på karakteren som mest er interesseret i at slå alt og alle ihjel. Men de skal jo også have ham sendt hjem igen. Det er noget af en opgave.

Det er en underholdende og godt fortalt historie, som man glæder sig til at der kommer en fortsættelse på. For man bliver ret fanget af det univers der er i både historien og i computerspillet. Og Viktors teenageliv er også ret hyggeligt at følge med i på sidelinjen. Så det er et koncept der fungere hele vejen. Grunden til jeg ikke rater bogen højere er at den ikke henvender sig til et ret bredt publikum og for mange vil den være lidt svær at forstå, med de mange udtryk der er i og som de fleste af os der ikke gamer måske ikke er helt familiære med.

Anmeldereksemplar.

https://bibliotek.dk/linkme.php?rec.id=870970-basis%3A62080965

Bedømmelse
Karakter