0 kommentarer

Mørkere end natten af Michael Connelly

af d. 8. februar 2005
Info
 
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

345

Udgivet

2003

ISBN

87-7955-227-7

Originaltitel

A darkness more than night

Udgave

1.udgave

 

Terry McCaleb er en pensioneret FBI mand som bor med sin kone og 2 børn på en lille ø i nærheden af Los Angeles. Han er pensioneret efter en hjertetransplantation og lever af at sejle dagsture med turister. Han savner dog sit tidligere liv i FBI, hvor han var ekspert i at lave profiler på seriemordere, og da en tidligere kollega beder ham om hjælp til opklaringen af et meget specielt udført mord, kan han ikke afslå.
Det viser sig imidlertid, at alle spor peger på hans ven kriminalkommissær Harry Bosch. Det ser unægtelig ud til at Bosch er blevet træt af bureaukrati og retssager, hvor mordere trods alle tegn på skyld bliver frikendt p.g.a. procedurefejl eller lignende. Derfor har han tilsyneladende besluttet at tage loven i egen hånd.
Romanen er velskrevet og det er fascinerende, at man har 2 hovedpersoner, som man følger tæt. Til gengæld skal man, som ny læser af Michael Connelly, halvvejs igennem bogen før man virkelig lader sig fange. Til gengæld er der virkelig action i sidste halvdel.
Dette er bog nr. 8 i en serie om Harry Bosch skrevet af den amerikanske Michael Connelly. Flere af hans romaner er blevet filmatiseret bl.a. med Clint Eastwood i rollen som Terry McCaleb.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter