0 kommentarer

Mørkeræd af Andreas Roman

af d. 28. januar 2009
Info
 
Sideantal

206

Udgivet

2008

ISBN

978-87-11-31842-3

Originaltitel

Mörkrädd

 

Bogen handler om den 32-årige Stockholmer, David, som har været sygeligt mørkeræd siden han som 9-årig var udsat for en “ulykkelig hændelse”.
Hans forældre har altid forsøgt at hjælpe ham, men de døde for 2 år siden i en bilulykke. Det eneste han har som hjælp er nogle chatvenner på internettet og en storesøster, som rejser meget og er ved at være lidt træt af lillebroderens “klynken” over mørket. Hun anbefaler en psykolog, som David til sidst i afmagt opsøger.
Psykologen mener, at David har brug for at se sine dæmoner i øjnene, så David rejser til Nordsverige, til en lille øde flække, der lejer hytter ud i skoven tæt ved. Mere øde bliver det ikke, og David får da også sine problemer med nætterne, som han, udover sin medbragte kat, spenderer alene – eller gør han?

Citat om forfatteren: “Mørkeræd er den første selvstændige del af en planlagt trilogi af skrækromaner, der alle bygger på det moderne menneskes angst for det primale”.

Omslaget lover en skrækhistorie, men der sker intet uhyggeligt før side 170 (bogen er på 200 s.). Man kan kalde det en psykologisk thriller skrevet til den yngre generation med et let læst og simpelt sprog med meget korte kapitler.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter