0 kommentarer

Mørk treenighed af Karin Slaughter

af d. 1. september 2012
Info
 
Sideantal

441

Udgivet

2007

ISBN

978-87-92639-06-6, 978-87-92639-01-1

Originaltitel

Triptych

 

Når man læser Slaughter ved man hvad man får: spænding for alle pengene, og ordet page-turner falder lige for.

Treenigheden består i tre historier – tre mænd med mørke hemmeligheder og mørke skygger i deres fortid:

– Kriminalassistent Michael Ormewood har problemer i sit ægteskab. Hans eneste søn er retarderet og han bruger målrettet sine kræfter på sit arbejde. Tidligere har han arbejdet i sædelighedsafdelingen, men nu er det drabsafdelingen, der nyder godt af hans dedikerede arbejdsindsats.

– Specialagent Will Trent, mishandlet som barn og opvokset på et børnehjem, har den bedste opklaringsprocent i afdelingen – og sendes ud til særligt vanskelige opgaver i andre politikredse.

– John Shelly er prøveløsladt efter have tilbragt over halvdelen af sit liv i fængsel efter at være dømt for mordet på en jævnaldrende teenageveninde. Et mord han er overbevist om, han ikke har begået.

De tre mænds veje krydser hinanden i en spændingsspiral, der efterlader læseren ganske ør og svimmel med en følelse af, at her får man da noget for pengene.

En prostitueret findes brutalt dræbt i en trappeopgang, og mordet leder tanken hen på flere overfald på ganske unge piger, da ofrene alle har fået bidt tungen af.

Historien er skrevet i flere lag tidsmæssigt og personmæssigt, og som læser hælder man snart til den ene teori og snart til den anden. Når det hele til sidst går op i en højere enheder tager man endnu engang hatten af for fru Slaughter og glæder sig til det næste bekendtskab.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter