0 kommentarer

Miss Wyoming af Douglas Coupland

af d. 13. december 2005
Info
 
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

349

Udgivet

2001

ISBN

87-21-01486-8

Originaltitel

Miss Wyoming

Udgave

1.udgave

 

“Miss Wyoming” er ikke den bedste bog, som Coupland har skrevet, men bogen er alligevel læseværdig fordi den formår at overbevise læseren om, at det aldrig er for sent at ændre sit liv og at man godt kan finde sig selv – eller genfinde sig selv i en sen alder.

Bogens hovedperson er Susan Colgate, der er tidligere barnestjerne. En dag da hun sidder i et fly over USA styrter flyet ned, og Susan overlever mirakuløst. Alle tror dog, at Susan er død, og Susan vælger at lade verden blive i troen. Hun ser flystyrtet som en mulighed for at gå under jorden og starte et nyt liv uden paparazzi-fotografer og forfølgelse.

Bogens anden hovedperson er John Johnson, der er en luset filmproducer, der har lagt rigdommen, stoffer og andre dårligdomme bag sig for at blive bums og gå på landevejen i stedet.

Susan og Johnson er altså begge ude efter at finde de sande værdier i livet – værdier ingen af dem nogensinde har kendt eller lært. Et sted på vejen i USA møder Susan og Johnson hinanden, de bliver et par og slår sig sammen for at finde ud af, hvad de ønsker sig af livet og hvordan de skal nå deres mål.

“Miss Wyoming” overbeviser læseren om, at penge og status ikke er alt, at man ikke skal stile efter de materielle ting i livet – samt at det aldrig er for sent at finde de virkelige værdier. Bogen gør opmærksom på, at det ikke er let at finde mening med verden og livet – og at man for at finde sandheden måske er nødt til at gøre drastiske ting. Sproget i bogen er flydende og til tider humoristisk, og personerne er overbevisende. Selvom bogen har sine små skønhedsfejl hist og pist er bogen stadig medrivende og spændende, og derfor anbefaler jeg “Miss Wyoming”.

voksen-barn forholdet. identitet. mænd. kvinder. USA. Los Angeles. Hollywood. 1990-1999

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter