0 kommentarer

Microslaver af Douglas Coupland

af d. 13. december 2005
Info
 
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

387

Udgivet

1998

ISBN

87-21-00821-3

Originaltitel

Microserfs

Udgave

2.udgave

 

Douglas Coupland plejer, at skrive medrivende og læseværdige bøger, men med “Mikroslaver” har han præsteret sin værste bog hidtil. Med andre ord: dyb skuffelse fra min side.

Hovedpersonen i “Mikroslaver” er Daniel Underwood, han er computernørd, – han arbejder for Microsoft og lever af fastfood. Hos Microsoft arbejder han sammen med et par venner. En dag beslutter vennen og arbejdskammeraten Michael at starte sit eget firma, og Michael overtaler de andre få venner til at sige op på Microsoft og arbejde sammen med Michael i stedet.

Bogen handler om vennernes forsøg på at få banket deres egen virksomhed op at stå og om at de skal forsøge at få “et rigtigt liv”.

“Mikroslaver” er noget af en stinker af en bog af flere årsager. Personerne er ikke særlig overbevisende, og hvis der er en eller anden pointe i bogen får Coupland slet ikke den pointe frem. Bogen er en lang og ligegyldig fortælling, hvor man hører om hvad personerne får til aftensmad, hvor meget hovedpersonerne ser op til Bill Gates, at Daniel Underwood savner sin bror, der døde for flere år siden osv. Faktisk er intet af det særlig spændende, så jeg var ved at kede mig ihjel da jeg læste bogen.

Vil man læse nogle af Couplands bøger bør man derfor IKKE starte med “Mikroslaver” – faktisk bør man nok holde sig helt væk fra bogen – men går du alligevel i gang keder du dig nok halvvejs til døde eller er arrig af skuffelse når du har læst bogen.

De to stjerner bogen får er næsten en foræring, men han får stjernerne fordi sproget er godt – indholdet af bogen halter bare og er kedeligt.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter