0 kommentarer

Minotauros af Barbara Vine

af d. 15. december 2006
Info
 
Sideantal

386

Udgivet

2006

ISBN

87-02-04275-4

Originaltitel

The minotaur

Udgave

1.udgave

 

Krimiforfatteren Ruth Rendell skriver under navnet Barbara Vine bøger, der er mere psykologisk betonede end dem, hun præsterer som Rendell. “Minotauros” falder i den henseende helt i tråd med forgængerne, hvoraf “Astas bog” vel er den mest berømmede.

I “Minotauros” ankommer den unge svenske Kerstin Kvist til et engelsk, afsides beliggende, landsted, hvor hun som sygeplejerske er ansat til at passe husets midaldrende søn, John Cosway. Han er efter sigende skizofren, men Kerstin får under sit næsten et år lange ophold i hjemmet tvivl om Johns virkelige sindstilstand, ligesom hun finder opførslen hos resten af familien besynderlig. Efterhånden som månederne går, rasler skeletterne stadigt tydeligere i landstedets skabe, og de ender da også alle sammen med at falde ud på den mest dramatiske facon – en facon, der på tro vine’sk-rendell’sk vis kræver dødsofre.

Har man først overstået de første 50 sider af “Minotauros”, begynder bogen efterhånden at fænge. Den er velskrevet og elementært spændende, men mangler lige det ekstra krydderi, som “Astas bog” havde.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter