0 kommentarer

Forfatterliv Torben Lange

af d. 15. december 2006
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

343

Udgivet

2006

ISBN

87-21-02692-0

 

“Forfatterliv” er det man kalder en romanbiografi over Torben Langes liv efter hans kone har begået selvmord, som følgevirkning af en fejloperation.
Torben Lange er i sorg ved historiens begyndelse og han fortæller lige ud af posen omkring sit livsforløb herefter, og det er IKKE kedeligt.

Torben Lange er, som nævnt, i sorg, og kan ikke rigtig komme videre. Men på en pudsig måde kommer han i besiddelse af en gammel 2 CV`er og beslutter sig for at køre til Nordkap.
På hans vej bliver han angrebet af både en elg og en Tjur(sidstnævnte er en fugl, hvis nogle skulle være i tvivl.) Og derudover løber han ind i to elskovssyge svenske piger, der ligger i telt.

Da han kommer hjem forsøger et emsigt skattevæsen at få kontakt til ham, og man har en fornemmelse af at rudekuverterne nærmest drysser ind hos ham, som bladene falder af træerne om efteråret. Lange føler sig magtesløs og møder ofte op på skattekontoret for at svare på spørgsmål. Spørgsmål som i øvrigt er karakteriseret ved at være næsten ens fra gang til gang.

En dag modtager han en check fra Kunstfond, men bliver så kørt ned af en klapvogn og ender på hospitalet, hvor man leer en del af ham. Men det er ok, da han sådan set også gør det selv.

Torben Lange får et par slagtilfælde og har mange forskellige kontroverser med skattevæsenet, som nævnt, men også med hospitalsvæsenet og politiet, som følge af en dødstrussel lavet i spøg. Tingene sker nærmest tilfældigt omkring ham. Men han tager tingene i stiv arm, og sandheden er nok nærmere at han nærmest er at betragte som apatisk, grundet sin sorg.

Det er faktisk svært at øve denne bog retfærdighed. Den er tragikomisk, rørende, livsbekræftende og så hamrende godt skrevet, at man sluger den i en mundfuld. Det er virkelig godt stof.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter