0 kommentarer

Millionæren fra Singapore af Kevin Kwan

af d. 15. marts 2019
Info
 
Sideantal

473

Udgivet

2019

ISBN

978 87 400 5382 1

Originaltitel

Crazy Rich Asians - oversat af Siri Ranva Hjelm Jacobsen

Udgave

1. udgave

 

Der er kommet en ualmindeligt sød og velskabt romantisk filmkomedie ud af denne bog. Filmen “Crazy Rich Asians” blev en bragende succes i USA og har til dato indtjent over 1 milliard kroner.

“Millionæren fra Singapore” er en moderne Askepot-historie, mestendels befolket af kinesere bosat i USA eller Singapore. Den smukke, selvstændige universitetsprofessor Rachel Chu falder lidt modstræbende for den charmerende og belevne Nicholas Young, som underviser på det samme universitet i New York.

En sommer inviterer Nick Rachel med til Singapore på en forlænget ferie og et møde med hans familie. Hvad Rachel ikke ved, er, at Nicks familie er blandt verdens rigeste mennesker

Og så kører den ellers for fuld skrue derudaf med glitrende luksus i en målestok, vi middelmådige danskere overhovedet ikke fatter. Og med intriger blandt modelskønne kvinder, der kun vil hinanden det værste.

På dette niveau kaster man sig ind i sin privatjet og flyver på shop-amok i Paris, Rom, London – rydder haute couture-kollektionerne for at få kjoler, som ingen andre har – med dertil hørende designersmykker, hvor diamanterne står i kø – brænder flercifrede millionbeløb af på få timer blot for ikke at gå til i kedsomhed.

Usnobbede Nick er millionærøen Singapores mest eftertragtede ungkarl, og hverken hans familie eller venner er til sinds at slippe ham godvilligt i kløerne på Rachel, som de formoder er en udspekuleret gold digger. Det kommer der mange pudsige og ikoniske scener ud af.

Forfatteren Kevin Kwan ved, hvad han taler om. Han stammer selv fra Singapore, har arbejdet for nogle af New Yorks største celebrities og kender de stinkende riges livsstil og unoder indefra. Troværdighed og WOW-faktor er i top. Historien er såmænd også sød nok, om end ikke videre original.

Bogens store problem er, at alle andre end Billedblads-aficionados kører træt i de mange vilde kjoler, smykker, sko, biler, både, fly, ejendomme… De mange dolkestød i uskyldige rygge er ikke nok til at redde bogen op af banaliteternes kviksand.

 

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter