0 kommentarer

Frihjul af Annette Bjørg

af d. 16. marts 2019
Info
 
Sideantal

142

Udgivet

2019

ISBN

9788763859738

Udgave

1 udgave 1 oplag

 

Nadia har det svært, hun er 17 og går i gymnasiet – ikke så meget af lyst som af pligt. Hun står i et vadested, stadig betragtet som ung, der forventes at følge forældrenes ønske om uddannelse og samtidig på vej til voksenlivet og sine egne ønsker og behov. Hun trives ikke på gymnasiet og det fritidsjob hun har, men ønsker kun frihed og livet med sine elskede biler. 

En dag har hun sparet nok op og beslutter at nu er det tid. Hun “låner” en af farens biler og køre ud i det fri, uden mål og med. Det bliver noget af en dannelsesrejse for Nadia. Undervejs på turen samler hun Michelle op, og bliver draget ind i hendes kaos af et liv, samtidig begynder hun selv at vikle sig ind i et spind af løgne og det går op for hende, at friheden ikke helt er det hun troede.

Det er en beretning om løsrivelse, det at finde sig selv og mærke sine følelser. Jeg synes det er en meget velskrevet bog, der fint kommer rundt i de følelser der rør sig, når man står i et vadested. Bogen er en del af Høst & Søn’s zoom-serie med stærke, korte realistiske bøger til unge (11-15 år), og har et lix på 25.

Annette Bjørg (1964) er opvokset i Måre ved Herrested, uddannet journalist fra Danmarks Medie og Journalisthøjskole i Aarhus, bor på Frederiksberg, har to børn på 20 og 14 år. Hun debuterede i 2008 med billedbogen “Plasterpigen” og har siden skrevet en række billed-, børne- og ungdomsbøger.

 

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter