0 kommentarer

Michelle Obama – en biografi af Liza Mundy

af d. 14. november 2012
Info
 
Sideantal

264

Udgivet

2009

ISBN

978-87-7955-703-1

Originaltitel

Michelle - a biography

 

Hvem er hun egentlig, kvinden som Barack Obama halvt i spøg halvt i alvor kalder “the boss”?

Denne bog giver dig svaret og tegner samtidig et billede af en moderne kvinde, hjemmegående husmor, og mor med stort M. En kvinde som eftersigende har været udslagsgivende for Barack Obamas historiske valgsejr.

Fra første side tegner der sig et billede af en overambitiøs pige (senere kvinde) som vokser op i en hårdtarbejdende middelklasse familie. Michelles far lider af en aggressiv form for sklerose, men insisterede på at gå på arbejde lige til det sidste – Mon det er derfra Michelle har arvet sine store ambitioner og pligtopfyldenhed?

Michelle blev født ind i et stærkt raceopdelt samfund, hvor de sorte kun fik en chance, hvis de selv greb den og stod på deres ret.

Hun går på de bedste skoler, får de højeste karakterer og kæmper sig frem mod alle odds.

Bogens forfatter, Liza Mundy, er gået grundigt til værks og har i forbindelse med tilblivelsen af biografien om Michelle begået mere end hundrede interviews med alle som har kendt Michelle og har stået hende nær. Ligesom hun selvfølgelig også ved flere lejligheder har interviewet hovedpersonen selv. Desværre er alle interviewene og forfatterens grundige research med til at gøre bogen lidt “tung” og for faktabaseret, hvilket hæmmer læsningen. Men på trods af denne lidt negative ytring, kan jeg bestemt anbefale alle, at læse denne bog for at blive klogere på kvinden bag USA’s præsident – Hendes historie er bestemt værd at bruge et par timer på.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter