0 kommentarer

Dughærget pupil accelererer tusmørke af Cecilie Lind

af d. 14. november 2012
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

110

Udgivet

2012

ISBN

978-87-638-2468-2

 

‘Ankomst i skygger skrides frem om natten på tå stå stille stå ikke af stå på manden i sengen i søvnen ja hun kunne kalde det spidsfindig afledning fornedrelse af punkter præget af ømhed.’

Sådan indledes Cecilie Linds debut og cirka sådan fortsætter den i de 35 tekststykker, der udgør ‘Dughærget pupil accelererer tusmørke’. Teksterne er poetiske, stærkt rytmiske (højtlæsning er et must ved denne tekstsamling) og en form for groteske mini-eventyr.

At teksterne er kringlede og ikke opdelt af komma, punktum eller lignende, gør dem til tider svære at læse; ‘Melankoli åh dog er hvad der opleves og udsvæves med egen vilje er hun engang fortid er kode til utugt angst for liv ommaskeret finurlighedsfjæs han ind om natten uden efterladt fordærv der der der er en gang fuld af sølv.’. Det kunne gøre teksterne til meget anstrengende læsning, men Lind har gennemarbejdet sproget i en sådan grad, at de læsningsbrud det komplekse og til tider lidt for konstruerede sprog giver, overskygges af sprogets høje kvalitet.

Igen og igen støder man på linjer, der er så velskrevne, at det næsten er som om ordene forlader sproget og bliver til noget mere; både billede, sprog og rytme blandet sammen til noget magisk, der messende fortryller læseren. Det er svært at sige, hvad der præcis sker, men det lyder fedt og ser lækkert ud. At Julie Nord står for bogens bagsideudsmykning giver ‘Dughærget pupil accelererer tusmørke’ et lille ekstra lækkerhedspoint. Cecilie Linds debut er præget af stort talent og man bør bestemt holde øje med denne nye stjerne på den danske forfatterscene.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter