0 kommentarer

Metro 2034 af Dmitrij Gluchovskij

af d. 17. november 2012
Info
 
Sideantal

334

Udgivet

2012

ISBN

978-87-638-2090-5

Originaltitel

Metro 2034

 

“Metro 2034” er en selvstændig fortsættelse af “Metro 2033” som startede som et blogeksperiment og som siden er blevet udgivet og videreudviklet til computerspil.

Denne science fiction roman er historien om den gamle mand Homer og den forældreløse pige Sasha og den hudløse dræbersoldat, Hunter.
Den foregår i 2034, og på en yderstation i Moskvas dybe metro bor der en flok overlevende efter atomkrig med deraf følgende monstre, flyveøgler på overfladen og ligrøvende bæster af en anden verden.
Metroen er delt op i forskellige enklaver for hver station, nogle forladte, andre utilgængelige og andre igen besat af “noget ondskabsfuldt” – desuden hersker en dødelig virus som ikke kan kureres. Alt i alt ikke menneskeegnet som bolig, men det er et af de få steder som endnu holder skansen, og her forsøger vores hovedpersoner at finde en forsvunden karavane, sendt ud for at hente livsnødvendige forsyninger på nabostationerne.

Man bliver efterladt med en kende modløshed, måske fordi det hele er så håbløst og ondt, derudover myrder forfatteren den lille lyshårede pige, hvilket ikke gjorde noget som helst godt for denne læser!
Der er dog heller ikke meget optur over atomkrig – og romanen giver stof til eftertanke.
“Metro 2034” vil i den grad, efter undertegnedes mening, være selvskrevet som enten tegneserie eller computerspil som sin forgænger “Metro 2033”.
/Guggi

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter