0 kommentarer

Mand uden ansigt af Dennis Jürgensen

af d. 21. marts 2021
Info
 
Sideantal

328

Udgivet

2021

ISBN

9788740065831

Udgave

1. udgave

 

Lykke Teit lægger ud med at sove over sig, møde for sent på arbejde – igen – alligevel er der så meget respekt for hendes arbejde i Københavns politi, at hun får en drømmeopgave, der ligger et godt stykke fra de rutineopgaver, hun plejer at løse. Hun får sin første drabssag – hun skal til vestkysten og efterforske drabet på Bjarke Laumann – som Lykke tilfældigvis udmærket ved, hvem er.

Bjarke Laumann er blevet fundet halvt nedgravet og druknet af tidevandet på grænsen mellem Danmark og Tyskland – derfor er også tysk politi, i skikkelse af Rudi Lehmann, blevet tilkaldt.

Det var en lærer, Lasse, og hans 11-årige elev, Villads, der fandt liget. Tågen kom rullende og det samme gjorde tidevandet, så de var på vej derfra i en fart, ind mod land –  men ud af tågen dukkede en stor og kraftig mand, der slog læreren bevidstløs – og drengen Villads forsvandt.

Den dræbte Bjarke Laumann boede i den lille flække Melum. Lykke indlogerer sig på kroen, mens Rudi bor i sin autocamper. I Melum sker der yderligere to drab, mens Lykke og Rudi er i byen og tidligere er en lille pige, Rosa på 6 år, forsvundet. Der må næsten være en sammenhæng, når der sker så mange ting i en så lille by, konkluderer de to efterforskere.

Lykke og Rudi kommer rigtig godt ud af det med hinanden, de bliver hurtigt fortrolige og deres venskab og humor er godt for samarbejdet. De bærer begge rundt på en familietragedie, som de indvier den anden i. Og selvfølgelig opklarer de både drabet og sagen om den forsvundne Rosa – med en biljagt og dramatiske hændelser sidst i bogen.

De er et frisk bekendtskab, og det ser ud til læserne vil få lejlighed til at møde dem igen, da det er ifølge bagsiden er første bog i en serie.

Jeg har ikke tidligere læst noget af Dennis Jürgensen, og var lidt nervøs for, om titlen dækkede over noget mere makabert, end den viste sig at gøre. Jeg er nemlig ikke vild med alt for blodige krimier, hvor volden udpensles. Det viste sig, at titlen blot dækker over, at drengen og læreren ikke kunne se mandens ansigt i tågen, så mine forbehold var ubegrundede.

Tager man smudsomslaget af bogen, er forsiden på bogen låget fra en cigarkasse. ‘Sin cara’ cigarer for at være mere præcis – og det er der en grund til. For det viser sig, at netop en cigarkasse med indhold spiller en afgørende rolle i bogen. Det er et ekstra plus, når der er gjort noget særligt ud af bogens udseende – ud over selvfølgelig, at bogen er spændende.

 

Anmeldereksemplar

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter