0 kommentarer

Dracula af Bram Stoker

af d. 21. februar 2015
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

396

Udgivet

1963

ISBN

87-553-1795-2

Originaltitel

Dracula

 

Mine forventninger til Bram Stokers Dracula blev både indfriet og skuffet på kryds og tværs. Taget i betragtning at det er en bog fra 1897 var sproget finurligt, men tilføjede den også sin charme selvom det tog lidt tid at vænne sig til. Efter man havde vænnet sig til det tænkte man ikke mere over det, og så kunne jeg fokusere mere på selve indholdet, som jeg havde forventet ville være mere gyser-agtigt. Der var meget mindre blod end hvad jeg havde forventet, hvilket ikke i sig selv var dårligt, men når man læser Dracula forventer man lidt en vis mængde blod, og lige på den punkt blev jeg skuffet. Dog vil jeg også sige at det primært var det eneste jeg var skuffet over i den forstand.

Selve gyset og mystikken omkring Grev Dracula var rigtig godt beskrevet, og sommetider kunne man næsten selv mærke hvordan man fik kuldegysninger. Jeg syntes især kønsopdelingen i vampyrspekteret var rigtig godt at læse, den forskel der er hvis man er kvindelige eller mandlig vampyr var ganske interessant at læse.

Jeg syntes historien med begæret i vampyrerne fungerede rigtig godt og det gav nogle interessante konflikter mellem karaktererne. Der var mange ting ved den rigtige historie, som jeg faktisk ikke kendte helt til, så jeg er glad for at have læst den originale Dracula, så jeg nu kan være med i vampyrsnakken.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter